Tel: 0729 789 606; 031-808 35 93

Contacteaza-ne

Tratament CavitatieCavitatia, denumita si liposuctie virtuala, reprezinta in momentul actual o metoda foarte eficienta de combatere a  celulitei si a adipozitatilor localizate, cu rezultate echivalente liposuctiei chirurgicale traditionale. Ultrasunetele patrund de la o adancime de cativa milimetri pana la o adancime de 5 cm in stratul adipos, in functie de energia cu care se lucreaza, indepartand celulele de grasime permanent.

Tratamentul corporal prin Cavitatie se bazeaza pe efectul ultrasunetelor de joasa frecventa care, datorita presiunii pe care o genereaza provoaca formarea de mici bule de vapori si gaz (bule cavitationale) si implozii succesive, rupand in acest fel membranele celulelor adipoase, fara a afecta alte structuri adiacente. Celula adipoasa se lichefiaza, se dezintegreaza si tot continutul eliberat prin spargerea ei (trigliceride, colesterol, acizi grasi, toxine) este absorbit de limfa, drenat prin sistemul limfatic si eliminat prin caile renale. In urma tratamentelor efectuate apare reducerea evidenta in circumferinta (datorata reducerii volumului celulelor adipoase), realizandu-se un nou contur corporal.

Ce este Cavitatia?


Cavitatia este o procedura eficienta si sigura care ajuta la slabirea localizata, lucru imposibil prin dieta si sport. Se elimina definitiv depozitele de grasime de pe solduri, fese, coapse, abdomen, sub barbie, brate, etc. fara durere. Ultrasunetele la aceasta lungime asigura o slabire rapida, rezultatele fiind vizibile dupa prima sedinta: diminuarea tesutului adipos, atenuarea celulitei si tonifierea pielii atat la suprafata, cat si in profunzime.

Dupa tratament nu este necesara o perioada de recuperare, iar rezultatele apar mai degraba in centimetri decat in kilograme. Inainte si dupa tratament este obligatorie hidratarea - in jur de 2 litri de apa, pentru a stimula actiunea de purificare a ficatului.

Aparatul folosit de centrul nostru - 3-MAX™, dispune de tehnologia de ultima generatie a cavitatiei cu ultrasunete focusate de joasa frecventa de 36kHz , frecventa stabila, sigura si eficienta in tratamentele de slabire. Aparatul 3-MAX™ detine certificat CE medical (CE 1023).

 Tratament Cavitatie in centrul Ideal Contour

Care sunt efectele tratamentului cu Cavitatie?


  Printre efectele tratamentului cu Cavitatie se numara:

•   o intensa actiune de lipoliza - dezintegrarea tesutului adipos si distrugerea permanenta a celulelor grase, in consecinta reducerea stratului adipos,
•   remodelarea progresiva a profilului corporal, pe langa reducerea consistentei masei adipoase,
•   disparitia aspectului de ,,coaja de portocala" si eliminarea nodulilor celulitici,
•   oxigenarea si revascularizarea tesutului subcutanat,
•   reactivarea microcirculatiei periferice si a drenajului lichidelor stagnante,
•   imbunatatirea tonusului si elasticitatii pielii.

Cum functioneaza tratamentul de Cavitatie?


Procedura corporala bazata pe Cavitatie distruge pe loc si permanent celulele grase (adipocitele), modificand in minus linia corpului. Celule adipoase fiind celule de sine statatoare, odata distruse si eliminate nu se mai refac, rezultatul devenind astfel DEFINITIV. In cazul in care, ulterior procedurii de cavitatie se castiga in greutate, grasimea se va depune in zonele nesupuse tratamentului prin cavitatie. Ca efect al reducerii numarului de celule grase, se reduce implicit si mediul de stocare al acestora, iar pe termen lung, organismul "cere" mai putine grasimi. Se pastreaza astfel, un profil mai armonios si mai omogen.

Cavitatia actioneaza pe baza ultrasunetelor de joasa frecventa si are urmatoarele efecte asupra zonei tratate:

•   efectul termic - undele de ultrasunete produc miscari moleculare care sporesc energia cinetica a moleculelor, rezultand caldura. Atunci cand temperatura o depaseste pe cea normala, incepe denaturarea proteinelor, rezultand pierderea functiilor celulare,
•   efectul de cavitatie - producerea efectiva a fenomenului de cavitatie. Propagarea ultrasunetelor la o frecventa joasa de 40 kHz determina dilatari si comprimari extrem de rapide, care se succed in adipocit, la nivelul vacuolei de grasime, favorizand aparitia unor depresiuni. In aceste depresiuni care apar in faza de dilatare, presiunea lichidului scade local, sub valoarea la care acesta vaporizeaza, generand in acest mod, bule cavitationale care vor imploda in faza de compresie, dezvoltand tensiuni mari la nivelul celulei, care vor rupe in acest fel membrana adipocitului. Ulterior, materialul celular rezidual (grasime, colesterol, alte reziduuri) este preluat de limfa si drenat prin sistemul limfatic,
•   prin efectul mecanic, ultrasunetele de joasa frecventa produc ruperea membranei adipocitelor.

Cu ce alte tratamente corporale se combina Cavitatia pentru a obtine rezultate spectaculoase?


Daca grasimea nu este compacta, iar celulita nu este fibroasa si acumulata in multi ani, atunci cavitatia se poate efectua singura, urmata de sedinta de drenaj limfatic efectuat cu Dermocell - masaj transdermic vacuumat sau Presoterapie.

In cazul in care celulita este edematoasa, grasimea este compacta, iar la nivelul pielii se observa noduli celulitici fibrosi fara a strange pielea, atunci se recomanda ca sedintele de cavitatie sa fie precedate de sedinte de Impachetari corporale la tunelul cu raze infrarosii sau la termocuverta, asociate cu Ultrasunete corporale - terapii ce au rolul de "inmuiere" a tesuturilor. Practic, sunt terapii ce pregatesc zonele de tratament pentru viitoarele sedinte de Cavitatie.

In doar cateva saptamani de tratament, dupa ce aceste tratamente de inmuiere si-au atins scopul, pentru rezultate similare unei lipoaspiratii, se pot efectua si sedintele de Cavitatie, urmate in mod obligatoriu de sedintele de drenare efectuate cu Dermocell - masaj transdermic vacuumat sau Presoterapie. Tratand portiunile cu probleme si depuneri in exces, forma corpului se poate transforma complet, astfel incat trupul sa redevina armonios.
Cavitatie si radioFrecventa 3 Max la Ideal Contour

Cat dureaza o sedinta si care sunt fazele de tratament?


O sedinta de Cavitatie completa cu aparatul 3 Max dureaza pana la 70 minute, in functie de zona tratata. Tratamentul este localizat, lucrandu-se pe zonele cu probleme: 30 minute Cavitatie efectiva, apoi RadioFrecventa HexaPolara combinata cu masajul vacuumat pentru alte 40 de minute, acesta din urma avand si actiune drenanta. Dupa 20-30 de minute de cavitatie, in rinichi si in ficat se vor descarca atatea grasimi si colesterol cat se strang dupa o masa copioasa. Tocmai de aceea, in ultima faza a tratamentului este obligatoriu sa se efectueze drenajul limfatic cu Dermocell - 30 sau 45 minute sau cu aparatul de Presoterapie, special conceput pentru acest lucru - 45 minute.


Efectul cavitatiei a fost demonstrat stiintific?Inainte si dupa cavitatie 3 Max alt=

 


Da, efectul tratamentului cu Cavitatie asupra tesutului uman s-a monitorizat prin utilizarea unui microscop electronic de mare precizie:

1.  Structura de baza a tesutului adipos inainte de inceperea procedurii de cavitatie. Dupa numai 40 secunde de la inceperea tratamentului se observa o intensificare a numarului si a marimii de bule cavitationale care apar,
2.  Structura tesutului adipos imediat dupa inceperea tratamentului. Dupa 1 minut se observa o crestere exponentiala a numarului de bule cavitationale generat. Dupa 2 minute de tratament, incepe distrugerea celulelor adipoase in acelasi timp cu cresterea numarului de implozii la nivel celular. Dupa 3 minute se observa o marire a suprafetelor distruse din tesutul adipos,
3.  Structura tesutului adipos in timpul tratamentului (dupa 5 minute),
4.  Lichefierea celulelor grase grase prin efectul actiunii procesului de cavitatie,
5.  Micro-capilare si grasime lichefiata neafectate de efectul cavitatiei,
6.  Emulsificarea. Aceasta apare dupa 4 minute insotita de ruperea trigliceridelor continute in adipocite.

From: Dr. Pedro Lapuente: “Monitoring met een elektronishe microscoop van cavitatie effect in menselijk weefsel”. Bologna, 15 August 2006. Universidad de Zaragoza, Spain.

De ce sa aleg Liposuctia Virtuala in locul liposuctiei chirurgicale?


Aceasta metoda de slabire este o alternativa non-invaziva si non agresiva a liposuctiei. Nu se simte durere, nu exista complicatii sau timpi de recuperare, este mai putin costisitoare si nu interfa cu activitatile cotidiane ale clientei.

Cui i se recomanda tratamentul cu Cavitatie?


Tuturor persoanelor cu probleme estetice precum depozite de grasime moale localizata si acumulata de mult timp, care produc o disproportie corporala, celulita de grad mediu si avansat, tratamentul avand un puternic efect asupra nodulilor celulitici fibrosi care s-au format in ani de zile. Pielea trebuie sa fie inca elastica si ferma.

Ce se simte in timpul tratamentului de Cavitatie?


In timpul tratamentului se poate percepe un sunet mai mult sau mai putin intens in functie de sensibilitatea auditiva individuala. In orice caz, acest fenomen apare in primele sedinte, apoi acesta se diminueaza. Tratamentul este placut si relaxant.


Ce trebuie sa fac inainte si dupa Cavitatie?


Persoanelor care vor urma tratamentul cu cavitatie li se recomanda o alimentatie sanatoasa si riguros controlata (pentru a nu incarca si mai mult rinichii si ficatul), impreuna cu un consum marit de apa (2 litri de apa zilnic sau ceaiuri neindulcite), timp de cateva zile, inainte si dupa tratament. De asemenea, se recomanda ca in zilele in care se efectueaza aceasta procedura sa se faca si sport, sau sa se desfasoare macar activitati fizice usoare, de exemplu, mersul pe jos timp de 30 de minute sau urcatul scarilor ar trebui sa fie o prioritate in aceste zile. Toate acestea pentru a se obtine un maxim de rezultate!

Dupa obtinerea rezultatelor dorite ce trebuie sa fac sa ma mentin?


La sfarsitul seriei de tratamente se recomanda sa se efectueze o sedinta de Cavitatie intretinere la fiecare 2 luni, eventual combinate si cu alte tratamente de remodelare corporala si implicit, mentinerea unui stil alimentar corect.
Tratament Cavitatie la Ideal Contour

Care sunt riscurile si contraindicatiile liposuctiei virtuale prin Cavitatie?


Tehnologia de Cavitatie a evoluat foarte mult in ultimii ani, astfel incat se poate afirma ca este o procedura fara riscuri. Nu s-au inregistrat efecte secundare in terapia de cavitatie. Cavitatia este nedureroasa, singurele efecte adverse rare se rezuma la usoare senzatii de caldura in zona tratata sau senzatii de greata.

Contraindicatii: persoane cu grave disfunctii renale, persoane cu grave disfunctii hepatice, boli cardiace, boli ale pielii, spasmofilie, epilepsie, stimulator cardiac, implant metalic, tumori maligne, convalescenta dupa o operatie, hernie, tensiune arteriala anormala, varice pe zonele de tratament, sarcina, alaptare, la menstruatie, pietre la rinichi, chisturi ovariene sau fibroame, la mai putin de 1/2 ora de la servirea mesei.


*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la o persoana la alta, in functie de varsta, rata metabolica bazala, istoricul familial, stilul de viata, activitatea fizica si nu inlocuiesc beneficiile unui stil de viata sanatos.

Tratamentele de remodelare corporala sunt complementare unei alimentatii echilibrate si exercitiului fizic pentru a obtine cele mai bune rezultate in lupta impotriva celulitei si a adipozitatilor localizate. Tratamentele corporale iti asigura aspectul neted al pielii, iti remodeleaza intregul contur corporal si iti sculpteaza armonios trupul. 

Cu ajutorul tratamentelor corporale iti reduci circumferinta, scapand de centimetrii in plus. Pentru a slabi in kilograme, corpul tau are nevoie de adaptarea/reducerea consumului caloric in functie de activitatea fizica desfasurata. Pentru a-ti mentine rezultatele obtinute in urma tratamentelor corporale efectuate, obisnuieste-te sa scapi treptat de obiceiurile care iti afecteaza silueta.

Tratarea celulitei trebuie privita ca pe un mod de viata - similar cu ingrijirea parului sau a unghiilor - un lucru pe care trebuie sa-l facem din cand in cand, in primul rand pentru sanatatea noastra, si apoi pentru aspectul corporal. 

Pe baza unei evaluari corporale gratuite, terapeutele centrului nostru iti vor recomanda si personaliza tratamentele corporale care ti se potrivesc cel mai bine, astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate posibile.

Cookie-urile ușurează procesul de afisare a serviciilor noastre. Utilizând serviciile noastre, ne permiteți să folosim cookie-uri.