Print
Category: Tratamente faciale
Hits: 27495

In ultima perioada de timp a crescut interesul pentru procedurile de reintinerire minim invazive sau neinvazive si care necesita un timp de recuperare foarte scurt. Majoritatea peeling-urilor chimice se situeaza in aceasta categorie de proceduri. Un avantaj suplimentar este reprezentat de costul relativ redus comparativ cu procedurile laser sau cu alte proceduri de reintinerire, argument care este imbratisat de persoanele care cauta nu neaparat cel mai eficient tratament existent, ci un raport echilibrat intre cost, beneficiu, riscuri, complicatii posible si timpul de refacere. Astfel, procedura de peeling chimic reprezinta nu numai o componenta importanta in medicina estetica a trecutului dar si un element esential in cea a viitorului.

Peeling Chimic Ideal Contour

Peeling-ul este un termen de origine engleza care semnifica “descuamare“ sau “curatare”, iar metoda dermato-cosmetica ce poarta acest nume este folosita pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii si reinnoirea celulara. Peeling-ul chimic este considerat un act stimulator, regenerativ care mentine tineretea si luminozitatea tenului. El stimuleaza activitatea celulara, induce sinteza de colagen si elastina, avand astfel un efect benefic asupra elasticitatii  si tonicitatii pielii. De asemenea, actioneaza si asupra pigmentului din piele (melanina), ameliorand petele pigmentare induse de soare, aparute dupa leziuni de acnee sau dupa afectiuni inflamatorii.

Datorita descuamarii fiziologice  inegale a celulelor superficiale cornoase, lumina se reflecta de pe suprafata pielii in mod inegal, creand aspectul de piele terna, lipsita de luminozitate fiind un joc de lumini si umbre.  Asupra acestui aspect actioneaza in mod specific peeling-ul chimic, realizand indepartarea acestor straturi de celule superficiale moarte si expunand straturile celulare mai profunde, cu aspect uniform si tanar.
 

In functie de profunzimea de actiune a substantei, peeling-ul chimic poate fi:

- superficial – distrugerea totala a stratului cornos si distrugerea partiala a epidermului;
- mediu – distrugere totala a epidermului si o distrugere partiala a stratului papilar al dermei;
- profund – distrugere totala a epidermului si a dermei pana la stratul reticular.

Eficacitatea tratamentului cu peeling chimic depinde de diferiti factori – tipul substantei chimice, caracteristicile pielii (fototip, grosime, mostenire etnica, hipersensibilitate), formularea fiecarei substanČ›e (concentratie, pH, etc.), timpul de contact, etc.
 


In cadrul centrului nostru se folosesc peelinguri chimice ce actioneaza superficial, fara a fi necesara perioada de recuperare, insa cu rezultate exceptionale de la prima sedinta.

10  axiome despre peelingul chimic

• Fiecare tip de peeling are indicatii precise si fiecare pacient trebuie sa beneficieze de tratament individualizat.
• Este o metoda sigura si eficienta de mentinere a tineretii si sanatatii tenului indiferent de varsta.
• Peelingul chimic nu este un tratament pentru cancerele de piele.
• Contraindicatii absolute: pacient necooperant sau cu asteptari nerealiste, infectie activa bacteriana, virala (herpes) sau plagi deschise, tratamente dermatologice severe in ultimele 6 luni.
• Tratamente asociate: injectii cu toxina botulinica, asteptati 2 saptamani apoi un Peeling chimic mediu, apoi injectii cu Acid hialuronic dupa ce dispare inflamatia (aprox .2 saptamani).
• Expunerea la soare, traumatismele mecanice si folosirea de make-up inainte de vindecarea pielii pot fi cauzele unor infectii si cicatrici.
• De cele mai multe ori este necesara efectuarea unei serii de mai multe peelinguri de acelasi tip sau diferite.
• Indiferent de tipul de peeling, acesta nu este echivalentul tehnicilor de reintinerire  cu  laser si in consecinta nici efectele sale nu sunt atat de evidente si de lunga durata precum ale acestuia din urma.
• Rezultatele obtinute dupa peeling chimic nu sunt permanente si nu este oprit procesul de imbatranire al pielii.


Ce asteptari realiste putem avea de la un peeling chimic?

• Un ten mai luminos, o piele cu aspect sanatos, mai bine hidratata.
• Diminuarea aspectului de piele seboreica (ten gras).
• Reducerea ridurilor superficiale, o piele mai fina si neteda.
• Depigmentarea (decolorarea) petelor pigmentare.
• Intretinerea si ameliorarea tenului la fumatori.


ASPECTE FINALE REFERITOARE LA PEELING-UL CHIMIC SUPERFICIAL

Aplicarea peeling-urilor chimice produce o gama de modificari vizibile ale pielii, corelate cu profunzimea atinsa de ele. Nivelul de penetrare este corelat cu pregatirea pielii, grosimea  stratului cornos, sensibilitatea pielii, numarul de straturi aplicate si modalitatea de aplicare. In general, este necesara aplicarea unuia sau a 2 straturi de peeling chimic pentru nivelul 1 si 2-4 straturi pentru nivelul 2, iar apoi 4-6 straturi pentru nivelul 3. 

In prezent, peeling-ul chimic este considerat o optiune putin invaziva, care ajuta la mentinerea sanatatii pielii, a frumusetii acesteia si inhiba efectele imbatranirii. Folosirea lui nu se limiteaza la un singur tratament simplu, ci poate fi folosit complementar, ca un pas de baza a altor proceduri dermato-cosmetice, precum microdermabraziunea, radiofrecventa, ultrasunetele, mezoterapia fara ace, mezoterapia fractionata cu microace, tratament oxigen hiperbaric, etc.

In alegerea tratamentului veti fi consiliat de personalul avizat din centrul nostru.

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la o persoana la alta.